top of page

Mobning: Dom i principiel sag

I går fik vi dom i den første sag mod en skole om mobning.


Pigen vi hjalp, var i 1. klasse udsat for fysisk og psykisk vold på Valby Skole, der på trods af utallige advarsler ikke gjorde noget ved det.


Det mener vi er i strid med både dansk ret og børnekonventionen og menneskerettighedskonventionen – og vi rejste derfor et krav på 100.000 kr. mod skolen.


Skolen, kommunen og Kommunernes Landsforening gjorde i retssagen gældende, at de ikke havde handlet retsstridigt og at der slet ikke havde været tale om mobning. Den del af sagen vandt vi heldigvis og det er i dommen blevet slået fast, at der var tale om mobning – og at Valby Skole brød loven ved ikke at handle på advarslerne straks – og at skolen derfor havde handlet retsstridigt.


Men dommeren kom desværre også frem til, at uanset at der var handlet retsstridigt, så skulle der ikke betales erstatning, fordi mobingen ikke var omfattet af konventionerne. Det er vi helt uenige i – og vores klienter overvejer nu om sagen skal ankes til landsretten.


Advokat Mads Pramming førte sagen for familien og er interviewet til en række medier om dommen. Det kan man blandt andet se og høre her:



News og co (40 minutter inde i klippet): https://play.tv2.dk/.../storbank-finder-nye-fejl-med...


bottom of page